Selasa, 14 Jun 2011

Luahan Hati 5 : Malas dowh.

Eeeeee.... da 2 bulan wat blog nih, template nyer tak ubah-ubah lagi. Giler malas.... hahaha. Idea pun tarak nak wat kaler hape, sumbat header camne, nak maintain update blog pun, kadang-kadang tarak idea nak taip hape. Karang sumbat sumer pasal kucen aku jek, huhu..

Anyway... nape ek, perangai manusia nih suke sgt layan orang lain walaupun da berpunya. Lepas tu bg alasan "Eh, maner tahu dier ske I, I tak boleh kawal perasaan orang lain". Dah ko gi layan watpeeeeee.... tahu laa seronok biler org duk fokus kat ko, bagik ko perhatian, tapi tak raser pelik ker biler dier bagik perhatian lebih-lebih tu. Tak kan laa bodoh sangat buat-buat tak sedar. Lepas tu, biler tak sengaja ader perasaan, mula laa nak curang kat pasangan masing-masing, dengan alasan "Eh, dier member biasa jek, member biasa yang selalu keluar berdua, jalan-jalan, makan-makan, macam kapel kapel dating gitu, tapi member biaser jek..."

Dah berpunya, lagak macam dah berpunya, jangan gedik-gedik manja dengan orang lain lagik, pastuh biler dah break baru laa insaf la tu la ni la. Fikir laa cane biler pasangan korang sendiri buat camtuh biler korang tgh setia, korang happy tak?

Bodo....

Rabu, 1 Jun 2011

Luahan Hati 4: Do you care?

Kadang-kadang, kat dalam dunia ni, ader manusia yang anggap diri sendiri "care too much", pastuh poyo yang "care too much" nih kononnya keburukan mereka.

Tapi dorang sedar tak, yang "care too much" ni sebenarnya, "busybody?". Tak payah poyo guner ayat konon baik, sebnarnyer mereka nih busybody jek, penyibuk. Duk gossip-gossip, mengumpat sumer tu, bukannya "care too much". Kalau dorang nih "care too much", dorang tolong, bukannya sekadar mulut pot pet pot pet menyibuk, huhu