Rabu, 14 September 2011

Luahan Hati 6 : Nenanti jek laa aku hapdate

Sekrang tak hapdate blog ntah jahanam lamer, bizi giler dengan thesis aduss... nanti ader maser sket baru sumbat balek lepas slesai wat keje neh

Selasa, 14 Jun 2011

Luahan Hati 5 : Malas dowh.

Eeeeee.... da 2 bulan wat blog nih, template nyer tak ubah-ubah lagi. Giler malas.... hahaha. Idea pun tarak nak wat kaler hape, sumbat header camne, nak maintain update blog pun, kadang-kadang tarak idea nak taip hape. Karang sumbat sumer pasal kucen aku jek, huhu..

Anyway... nape ek, perangai manusia nih suke sgt layan orang lain walaupun da berpunya. Lepas tu bg alasan "Eh, maner tahu dier ske I, I tak boleh kawal perasaan orang lain". Dah ko gi layan watpeeeeee.... tahu laa seronok biler org duk fokus kat ko, bagik ko perhatian, tapi tak raser pelik ker biler dier bagik perhatian lebih-lebih tu. Tak kan laa bodoh sangat buat-buat tak sedar. Lepas tu, biler tak sengaja ader perasaan, mula laa nak curang kat pasangan masing-masing, dengan alasan "Eh, dier member biasa jek, member biasa yang selalu keluar berdua, jalan-jalan, makan-makan, macam kapel kapel dating gitu, tapi member biaser jek..."

Dah berpunya, lagak macam dah berpunya, jangan gedik-gedik manja dengan orang lain lagik, pastuh biler dah break baru laa insaf la tu la ni la. Fikir laa cane biler pasangan korang sendiri buat camtuh biler korang tgh setia, korang happy tak?

Bodo....

Rabu, 1 Jun 2011

Luahan Hati 4: Do you care?

Kadang-kadang, kat dalam dunia ni, ader manusia yang anggap diri sendiri "care too much", pastuh poyo yang "care too much" nih kononnya keburukan mereka.

Tapi dorang sedar tak, yang "care too much" ni sebenarnya, "busybody?". Tak payah poyo guner ayat konon baik, sebnarnyer mereka nih busybody jek, penyibuk. Duk gossip-gossip, mengumpat sumer tu, bukannya "care too much". Kalau dorang nih "care too much", dorang tolong, bukannya sekadar mulut pot pet pot pet menyibuk, huhu

Isnin, 18 April 2011

Luahan Hati 3 : Aku tak sangka...

Figure 6 : Sad cat is sad...


‎[artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]



Aku tak sangka...

Dulu biler ko bermasalah, kitorang temankan ko, dengar citer ko ngan ex ko...

Dulu biler sumer stress, kitorang ajak ko kluar makan, ko marah² kitorang, halau kitorang... So 2nd time kitorang tak ajak laa, takut ko marah kitorang ganggu ko lagi. Pastuh ko lak duk stress, duk pk kitorang pulaukan ko, sedangkan kitorang tanak ganggu ko jek..

Biler ko happy, share citer ngan aku, aku tumpang happy gak. Aku share citer ngan dier, tapi ko "assume" aku kutuk ko, perli ko, sedangkan aku siap suruh dier contohi ko lagi... dia siap happy gak biler dgr berita tu sebenarnya...

Dier tumpang heppi...

Tapi sekarang...
ko kutuk dia,
ko perli dia,
ko hina dia dgn kawan-kawan baru ko,
sedangkan dulu ko lagi teruk dari dier... ko lagi sampah dari dier, tapi kitorang support ko, kitorang bekap ko...

Ko dah lupa ker camne cara ko hidup dulu? Camne susahnya ko, seblum ko senang lenang sekrang ni? Sebelum ko bahagia?

Aku tak sangka ko macam ni...

Aku kecewa sangat-sangat...

Aku taknak cakap baik pasal ko dah...

Aku rindu kamu yang dulu...

Janganlah pandang rendah orang lain...

Ko sama jek macam mereka-mereka yang ko benci dulu...

Sama!

Aku dah penat jumper manusia macam ni...

Penat...

-petikan diambil dari nukilan hati seorang rakan-


[/artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]

Luahan Hati 2 : Kawan Baik?

Figure 5 : Tikam dari belakang (game Team Fortress 2 huhu)


‎[artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]



Kawan yang baik bukannya seseorang yang boleh menerima kelemahan anda, sebaliknya seseorang yang boleh menerima anda apabila anda memberitahu kelemahannya terhadapnya.

Bukannyer jenis biler cakap jujur jek "Wtf weh... kurang hajar dowh ko nih... aku maner buat camtu dowh... suda aaa, aku ingatkan ko ni kawan aku..."

Tapi jenis "Owh... huhu sori², aku x baper sedar dowh... Thanks sbb inform aku, kalau tak sampai mati aku jadi orang tak sedar diri. Cermin jek besar kat umah, tp tak pernah-pernah nampak diri sendiri"


[/artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]

Luahan Hati 1 : Kenape ek....?


‎[artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]


Kadang-kadang, yang mengata ni, tak sedar perangai mcm tu gak. Duk mengata orang lain, sendiri mcm tu gak.

Si A ni duk mengata cakap si B ni prasangka buruk kat orang lain (masalahnya takde kaitan dgn si A langsung, sajeje dia nak menyibuk, busy body, maklumlah, kaki ngumpat, kaki kumpul dosa berjemaah tak gitu), duk perasan. Sedangkan aku pernah kena menda camtu dari si A gak. Aku duk cakap mender elok-elok jek pasal dier, tapi dier perasan, prasangka buruk kat aku, cakap aku mengata dia. Tak pasal-pasal aku jadi watak jahat, wth... Member-member lain pun pernah kena gak dgn dia. Dia perasan orang lain jahat, tapi dia tak perasan dia sendiri sebenarnya bodoh bangang.

Busy

+

Figure 4 : Body

=
Busy body?


Bukan skali kena, pernah kena gak seblum tu, aduss.... Niat kitorang baik dowh, tak pepasal jadi tak baik sbb hang sendiri...

Cukup-cukup laa perasan diri tu da baik...

At least si B minta maaf, ko bila nak minta maaf? Masih duk berlagak baik giler. Tahniah!!

Wat baik tapi disangka jahat... sabo jek laa, nasib baik aku ni laki. Malas nak pk negatif banyak sgt, duk sensitif sini sana, gedik giler dowh, buang masa aku jek...

Jahatnya kamu - Stacy dan Akim


[/artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]

Abang Spek

Woh, akhirnyer berblogging jugak aku nih.
Akibat desakan member baikku, Shrek, aku test2 buat blog.


Figure 2 : Dari kiri Aku tanpa spek, Shrek kawanku, dan Johari halim


Aku sumbat namer abang spek ni sebab, tu panggilan dari sepupu aku yg comel². Dier slalu panggil aku camtuh, sampai dier tak tahu dah hape namer aku... sedeh.

Aku memuler sumbat jek luahan hati kat fesbuk, tapi byk sgt. Tujuan guner fesbuk pun nak bg sesetgh member sedar jek... huhu

Luahan hati pertama kat fesbuk, Shrek komen suruh wat blog, aku cakap:

"Dalam pertimbangan"

Luahan hati kedua, tarak hape2 sgt.
Tapi luahan hati ketiga, Shrek ym (yahoo messenger) suruh aku wat blog terus jek. Ni petikan kata-kata di ym kami:


Figure 3 : Giler ah teruja muka icon nih, cam tak senonoh jek


Shrek: series sheet
Shrek: baik ko buat blog
Shrek: kompem hit naik
Abgspek: ahaha
Abgspek: nape lak blog ek?
Shrek: sbb luahan perasan tak sesuai kat facebook
Shrek: tp kalo kat blog
Abgspek: ahahahaah
Shrek: mantop
Abgspek: tp blog tale tuju kat sesaper dowh
Shrek: haha
Shrek: tp tu la
Shrek: visitor suka blog2 radikal
Abgspek: tujuan aku nak sampaikan kat orang-orang yang tak sedar diri
Abgspek: huhu
Abgspek: tak tawu laa, maybe ko kenal, maybe tak
Abgspek: hahaha
Shrek: haha
Shrek: takpe
Shrek: biar org tu yg kenal diri sendiri
Abgspek: ahaha bagus
Abgspek: aku tak sangka jek, perangai dier mcm tu
Abgspek: huhu
Abgspek: harap-harap, dia terasa pedas cili tu
Abgspek: herm herm blog ek
Abgspek: cane nak promote?
Abgspek: hehe
Shrek: mcm2 cara bleh promote
Abgspek: biler aku wat blog, xde idea nak tulis hape
Abgspek: biler tarak blog, macam-macam idea ader
Shrek: haha
Shrek: kwn abg aku
Shrek: benti keje
Shrek: jadi blogger
Abgspek: hahaha hebat
Shrek: apa maknanya
Abgspek: aku xde content best2
Abgspek: xde gambar lawa2
Shrek: tayah gamba lawa2
Abgspek: xde mender baru nak tunjuk
Shrek: haha
Shrek: buat berita politik
Shrek: artis
Shrek: kompem hit naik
Abgspek: ahaha
Abgspek: aku x tawu hape pasal artis
Abgspek: x tawu hape pasal politik jua...
Abgspek: huhu wtf luahan hati camtu pun bole wat hit naik???
Shrek: aah
Shrek: aku tatau nape
Shrek: tp kebanyakkan blog yg pasal luahan hati
Shrek: hit tinggi
Abgspek: hahaha"

So tanpa segan silunya, aku mula wat blog, bukan sbb duit (tapi kalau rezeki, aku kutip jek), tapi atas dasar kesedaran jiwa sanubari.

*artikel ini ditulis dengan gangguan dari kucing yang sedang tido atas kibod*