Selasa, 14 Ogos 2012

Luahan hati 7 : Dasar perempuan pentingkan diri sendiri


Mender ko mintak, aku buat. Aku tak pernah komplen, aku tak pernah mengeluh, aku buat siap senyum lagi tu, ikhlas buat

Tapi bila aku mintak jek, ko mengeluh, ko komplen, ko tak puas hati la semua. Jahanam gila selfish. Siap keje ko freelance pun aku tolong, dan aku tak mintak bayaran

Lepas tu start laa kuar status facebook ayat mintak simpat "akibat tak sayang diri sendiri". Aah, tak sayang, cuma manjakan diri sendiri lebih-lebih jek. Tu yang jadi selfish tu. Gi idup sorang² la kalau nak selfish sangat

Aku ajak try main game pun bagi beribu alasan, memang sampah giler perangai. Sukan ko main, aku cuba main gak, aku cuba minat gak, tanpa disuruh. Lagu ko layan, aku cuba layan gak. Ish...

Tolong lah, pergi hidup sendiri sorang-sorang. Ko tak reti hape-hape, tapi berlagak macam tahu semua. Duk kat sini 2 tahun pun boleh sesat lagi, memang tak boleh diharap

Lepas tu, macam-macam aku buat. Yang ko balas cuma duk salahkan aku tiba-tiba. Aku kejutkan ko, kol sampai 40 kali ko tak bangun, entah hidup entah mati. Pastuh bila dah bangun, first thing ko salahkan aku tak kejutkan ko. Bukan sekali kena camtuh, banyak kali dah

Aku antar gi keje, ko siap lambat, gerak lambat, ko salahkan aku jugak

Mender aku tolong, yang aku dapat kena marah. Keje nak salahkan orang lain jek, salah sendiri buta habis-habisan. Buruk benar perangai. Sedar laa diri sikit, ko tu sape jek nak berlagak abis-abisan. Ingat ko tu anak raja ker?

Depan orang lain reti senyum, depan aku masam seribu. Kuar dating, nengok pasangan lain pandang satu sama lain. Tapi ko, duk mata fokus nengok mender lain. Weh, laki sebelah ko ni tunggul kayu ker?

And you said you loved me. Bullshit. If you love, you won't complaint, you won't sigh, you'll take care of my heart as much as i did to yours. You're nothing but a spoilt bitching princess. Fuck you.

I deserve better than this shit

Cemburu nengok pasangan lain...