Selasa, 14 Ogos 2012

Luahan hati 7 : Dasar perempuan pentingkan diri sendiri


Mender ko mintak, aku buat. Aku tak pernah komplen, aku tak pernah mengeluh, aku buat siap senyum lagi tu, ikhlas buat

Tapi bila aku mintak jek, ko mengeluh, ko komplen, ko tak puas hati la semua. Jahanam gila selfish. Siap keje ko freelance pun aku tolong, dan aku tak mintak bayaran

Lepas tu start laa kuar status facebook ayat mintak simpat "akibat tak sayang diri sendiri". Aah, tak sayang, cuma manjakan diri sendiri lebih-lebih jek. Tu yang jadi selfish tu. Gi idup sorang² la kalau nak selfish sangat

Aku ajak try main game pun bagi beribu alasan, memang sampah giler perangai. Sukan ko main, aku cuba main gak, aku cuba minat gak, tanpa disuruh. Lagu ko layan, aku cuba layan gak. Ish...

Tolong lah, pergi hidup sendiri sorang-sorang. Ko tak reti hape-hape, tapi berlagak macam tahu semua. Duk kat sini 2 tahun pun boleh sesat lagi, memang tak boleh diharap

Lepas tu, macam-macam aku buat. Yang ko balas cuma duk salahkan aku tiba-tiba. Aku kejutkan ko, kol sampai 40 kali ko tak bangun, entah hidup entah mati. Pastuh bila dah bangun, first thing ko salahkan aku tak kejutkan ko. Bukan sekali kena camtuh, banyak kali dah

Aku antar gi keje, ko siap lambat, gerak lambat, ko salahkan aku jugak

Mender aku tolong, yang aku dapat kena marah. Keje nak salahkan orang lain jek, salah sendiri buta habis-habisan. Buruk benar perangai. Sedar laa diri sikit, ko tu sape jek nak berlagak abis-abisan. Ingat ko tu anak raja ker?

Depan orang lain reti senyum, depan aku masam seribu. Kuar dating, nengok pasangan lain pandang satu sama lain. Tapi ko, duk mata fokus nengok mender lain. Weh, laki sebelah ko ni tunggul kayu ker?

And you said you loved me. Bullshit. If you love, you won't complaint, you won't sigh, you'll take care of my heart as much as i did to yours. You're nothing but a spoilt bitching princess. Fuck you.

I deserve better than this shit

Cemburu nengok pasangan lain...

Rabu, 14 September 2011

Luahan Hati 6 : Nenanti jek laa aku hapdate

Sekrang tak hapdate blog ntah jahanam lamer, bizi giler dengan thesis aduss... nanti ader maser sket baru sumbat balek lepas slesai wat keje neh

Selasa, 14 Jun 2011

Luahan Hati 5 : Malas dowh.

Eeeeee.... da 2 bulan wat blog nih, template nyer tak ubah-ubah lagi. Giler malas.... hahaha. Idea pun tarak nak wat kaler hape, sumbat header camne, nak maintain update blog pun, kadang-kadang tarak idea nak taip hape. Karang sumbat sumer pasal kucen aku jek, huhu..

Anyway... nape ek, perangai manusia nih suke sgt layan orang lain walaupun da berpunya. Lepas tu bg alasan "Eh, maner tahu dier ske I, I tak boleh kawal perasaan orang lain". Dah ko gi layan watpeeeeee.... tahu laa seronok biler org duk fokus kat ko, bagik ko perhatian, tapi tak raser pelik ker biler dier bagik perhatian lebih-lebih tu. Tak kan laa bodoh sangat buat-buat tak sedar. Lepas tu, biler tak sengaja ader perasaan, mula laa nak curang kat pasangan masing-masing, dengan alasan "Eh, dier member biasa jek, member biasa yang selalu keluar berdua, jalan-jalan, makan-makan, macam kapel kapel dating gitu, tapi member biaser jek..."

Dah berpunya, lagak macam dah berpunya, jangan gedik-gedik manja dengan orang lain lagik, pastuh biler dah break baru laa insaf la tu la ni la. Fikir laa cane biler pasangan korang sendiri buat camtuh biler korang tgh setia, korang happy tak?

Bodo....

Rabu, 1 Jun 2011

Luahan Hati 4: Do you care?

Kadang-kadang, kat dalam dunia ni, ader manusia yang anggap diri sendiri "care too much", pastuh poyo yang "care too much" nih kononnya keburukan mereka.

Tapi dorang sedar tak, yang "care too much" ni sebenarnya, "busybody?". Tak payah poyo guner ayat konon baik, sebnarnyer mereka nih busybody jek, penyibuk. Duk gossip-gossip, mengumpat sumer tu, bukannya "care too much". Kalau dorang nih "care too much", dorang tolong, bukannya sekadar mulut pot pet pot pet menyibuk, huhu

Isnin, 18 April 2011

Luahan Hati 3 : Aku tak sangka...

Figure 6 : Sad cat is sad...


‎[artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]



Aku tak sangka...

Dulu biler ko bermasalah, kitorang temankan ko, dengar citer ko ngan ex ko...

Dulu biler sumer stress, kitorang ajak ko kluar makan, ko marah² kitorang, halau kitorang... So 2nd time kitorang tak ajak laa, takut ko marah kitorang ganggu ko lagi. Pastuh ko lak duk stress, duk pk kitorang pulaukan ko, sedangkan kitorang tanak ganggu ko jek..

Biler ko happy, share citer ngan aku, aku tumpang happy gak. Aku share citer ngan dier, tapi ko "assume" aku kutuk ko, perli ko, sedangkan aku siap suruh dier contohi ko lagi... dia siap happy gak biler dgr berita tu sebenarnya...

Dier tumpang heppi...

Tapi sekarang...
ko kutuk dia,
ko perli dia,
ko hina dia dgn kawan-kawan baru ko,
sedangkan dulu ko lagi teruk dari dier... ko lagi sampah dari dier, tapi kitorang support ko, kitorang bekap ko...

Ko dah lupa ker camne cara ko hidup dulu? Camne susahnya ko, seblum ko senang lenang sekrang ni? Sebelum ko bahagia?

Aku tak sangka ko macam ni...

Aku kecewa sangat-sangat...

Aku taknak cakap baik pasal ko dah...

Aku rindu kamu yang dulu...

Janganlah pandang rendah orang lain...

Ko sama jek macam mereka-mereka yang ko benci dulu...

Sama!

Aku dah penat jumper manusia macam ni...

Penat...

-petikan diambil dari nukilan hati seorang rakan-


[/artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]

Luahan Hati 2 : Kawan Baik?

Figure 5 : Tikam dari belakang (game Team Fortress 2 huhu)


‎[artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]



Kawan yang baik bukannya seseorang yang boleh menerima kelemahan anda, sebaliknya seseorang yang boleh menerima anda apabila anda memberitahu kelemahannya terhadapnya.

Bukannyer jenis biler cakap jujur jek "Wtf weh... kurang hajar dowh ko nih... aku maner buat camtu dowh... suda aaa, aku ingatkan ko ni kawan aku..."

Tapi jenis "Owh... huhu sori², aku x baper sedar dowh... Thanks sbb inform aku, kalau tak sampai mati aku jadi orang tak sedar diri. Cermin jek besar kat umah, tp tak pernah-pernah nampak diri sendiri"


[/artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]

Luahan Hati 1 : Kenape ek....?


‎[artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]


Kadang-kadang, yang mengata ni, tak sedar perangai mcm tu gak. Duk mengata orang lain, sendiri mcm tu gak.

Si A ni duk mengata cakap si B ni prasangka buruk kat orang lain (masalahnya takde kaitan dgn si A langsung, sajeje dia nak menyibuk, busy body, maklumlah, kaki ngumpat, kaki kumpul dosa berjemaah tak gitu), duk perasan. Sedangkan aku pernah kena menda camtu dari si A gak. Aku duk cakap mender elok-elok jek pasal dier, tapi dier perasan, prasangka buruk kat aku, cakap aku mengata dia. Tak pasal-pasal aku jadi watak jahat, wth... Member-member lain pun pernah kena gak dgn dia. Dia perasan orang lain jahat, tapi dia tak perasan dia sendiri sebenarnya bodoh bangang.

Busy

+

Figure 4 : Body

=
Busy body?


Bukan skali kena, pernah kena gak seblum tu, aduss.... Niat kitorang baik dowh, tak pepasal jadi tak baik sbb hang sendiri...

Cukup-cukup laa perasan diri tu da baik...

At least si B minta maaf, ko bila nak minta maaf? Masih duk berlagak baik giler. Tahniah!!

Wat baik tapi disangka jahat... sabo jek laa, nasib baik aku ni laki. Malas nak pk negatif banyak sgt, duk sensitif sini sana, gedik giler dowh, buang masa aku jek...

Jahatnya kamu - Stacy dan Akim


[/artikel general, tak target sape-sape secara direct, kalau terasa, baguslah, sekurang-kurangnya anda sedar]